tiistai 29. syyskuuta 2020

 Myynti ilmoituksen teko

Taas kun noita ilmoituksia selasi tuli mieleen että käyttäkää aikaa siihen ilmoituksen tekemiseen ja sen oikeellisuuteen, se voi tunnissa tuottaa tonnin.

Eli suurinosa ostajista on tarkka kenen tekemä laite on kyseessä itse asunto-osa siis. Eli asunto osan merkki ja malli. Tuo mallimerkintä ei taas niin paljon sano, niin kuin ei mullekkaann vaikka ammattilaisena olen itseni yli 10 vuotta pitännyt. 

Ainut malli mikä kertoo paljon on autoissa korin malli, onko se intekroitu eli koritehtaan tekele on etupuskurista takapuskuriin, vai onko se puoliintekroitu eli ohjaamo on ulkoapäin kuin pakettiauto mutta se on kumminkin asuin-osan käytössä, sitten on alkovi auto eli siellä on se patti/nukkumatila ohjaamon päällä, lisäksi on vielä mm retekilyauto joka on niin sanottu peltikuorinen yleensä eli se on rakennettu niin että pakettiauton ulkokuori onn jätetty ennalleen. Myös irto asuin osalla on mm lavaauton päälle laitettava asuinosa tai vaikka tavara autosta tehty eli se asuin osa on erillään ohjaamosta.

Asuntovaunuissa tärkeimmpiä tietoja on koriltaa onko kaksiakselinen alusta vai yksi akselinen, onko vaunu katsastus vapaa eli kokonais paino max 750kg. Nyt kun laittaa ahuksi nettikaravaaniin max 750kg on siellä paljon siihen kuulumattomia.

Sitten on se lämmitys, onko nestekiertoinen vai ilmalämmitys ja mikä sen merkki (mallikin usein kiinnostaa) onko lattialämmitystä, ja onko se sähköllä vai nestekierrolla.
Onko lämmitys mahdollisuutta myös sähköllä jos niin kuinka iso, eli 2kw(2000w) vai 3kw(3000w)

Auton alustasta kiinnostus on mistä se vetää, onko etu vai taka vai peräti neliveto, onko paripyöräalusta. Auton merkki ja malli. Onko huoltoja tiedossa. (jakopään vaihto) Ja kilmometrimäärä.
Myös se yleensä kannattaa mainita onko auto ulkomailta tuotu ja koska. Monellekko auto on rekisteröity

Onko auto ajettava B kortilla vai rekisteröity kuorma-autoksi vai onko se linja-auto.

Sitten on se pohja ratkaisu, missä on keittiö, onko suihkua, kasetti wc, monelle on nukkumaikat ja montako niistä on valmiina ilman sohvista tekemistä. Taka talli ja tavaran säilytys tilat onko niihin ulkoa luukkua. Jääkaapin koko myös usein tärkeyslistalla.

Lisä varusteet, joista kysytyimmät  ovat, marksiisi, ilmastointi (asuinosa/auto), polkupyöräteline, vetokoukku, tikkaat katolle, ilmajouset, tukijalat(kaikissa vaunuissa)(hydrauliset jossain autoissa), etuossan peitto (autoissa) vaunuissa talvisuoja voi olla eteen. Kattoluukut onko esmi asennuttu isompaa tai tuuletuksella olevaa, kaasu-uuni. tv, radio, kaasunulosotto, suihkun ulosotto, telttapalvelu(sähkö/antenni rasia seinässä etuteltan käyttöön), sähkömittari, ym ym

Autoissa mainittavaa on myös vakinopsudensäädin, ohjaamo ilmastointi, keskuslukitus, sähkölasit.

Sitten niitä kuvia, joka kantilta ulkoa, niistä pystyy paljon myös sisutan sijoittelua harjaantunut katsoja miettimään mm. missä kohtaa on wc tyhjennys. Keittiöstä kuvia mieluusti ainakin 2, wc kuva/t, suihku, sängyistä jos ne avataan niin avoinna ja kiinni, ja liikuteltavat esim aautojen penkit jos niitä saa pyöritettyä niin eri asennoissa. yleiskuvat takaalta eteenpäin ja edestä taaksepäin  ei pelkästään ympäri kääntymällä silloin jää osa välistä pois eli askel pari aina taakse ennen räpsyä. Myös ohjauspaneelista/leista kuva/t. 

Lisäksi vielä niitä erikoismainintoja. 

Myynti ilmoituksissa kun pystyy rajaamaan pois malleja, merkkejä, henkilömääriä vuodepaikkoja, on ne tärkeä olla ettei ostaja eksy pois ilmoituksestasi.

Hyvää syksyä 2020

Ps Apuvaanari on https://www.facebook.com/groups/592770530912973 ja aina saa kysellä jos jokin ihmetyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti